Mantelzorgvriendelijke werkplek: Zorg voor uw werknemers, zorg voor uw bedrijf

Mantelzorgers zijn de stille helden die zorgen voor dierbaren in nood. We geloven dat het ondersteunen van mantelzorgers niet alleen een morele plicht is, maar ook zakelijk een slimme zet.

Hoe kunt u als werkgever omgaan met medewerkers die mantelzorg verlenen?

Flexibele werkuren
Mantelzorgtaken kunnen onverwacht zijn. De mogelijkheid van flexibele werkschema’s aanbieden kan daarom van enorme toegevoegde waarde zijn. Hierdoor kunnen uw werknemers een betere balans verkrijgen tussen de verantwoordelijkheden op het werk en de mantelzorgtaken.

Verlofregelingen
Het aanbieden van speciale verlofregelingen is een andere mogelijkheid om uw werknemers tegemoet te komen. Hierdoor kunnen uw werknemers de nodige tijd nemen om voor hun dierbare(n) te zorgen, zonder zich extra zorgen te hoeven maken over hun werkomgeving.

Ondersteuningsprogramma’s
Als werkgever kun je mantelzorgers binnen je organisatie ondersteunen door relevante informatie en middelen aan te bieden. Hiermee hebben uw werknemers toegang tot de juiste ondersteuning en advies wanneer ze dat nodig hebben.

Empathische cultuur
Wij stimuleren een bedrijfscultuur waarin begrip, medeleven en ondersteuning voor mantelzorgers hoog in het vaandel staan. Dit creëert een positieve werkomgeving voor al uw medewerkers.

Het ondersteunen van mantelzorgers is niet alleen een teken van zorgzaamheid, het bevordert ook de loyaliteit en de productiviteit van uw werknemers.

Wilt u uw bedrijf versterken door uw medewerkers de juiste ondersteuning te bieden?
Laten we samenwerken om uw organisatie mantelzorgvriendelijk te maken, wij denken graag met u mee!