Week van de RI&E 2023

Het is de Week van de RI&E!

Van 12 tot en met 16 juni is de 9e editie van de Week van de RI&E. Deze week wordt er samen met arbodeskundigen, adviseurs, opleiders en brancheorganisaties in heel Nederland aandacht voor de RI&E gevraagd. Het doel is ondernemers activeren om hun arbeidsrisico’s in kaart te brengen en daarna ook een plan te maken om de risico’s in hun bedrijf te verkleinen of zelfs weg te nemen.

Waarom?
De RI&E is verplicht voor alle ondernemers met personeel in dienst. Als deze niet in orde is, loop je het risico een boete te krijgen. Maar dat is niet de enige reden om een RI&E te hebben. Een RI&E hoort ook bij goed ondernemerschap en vormt de basis voor een veilige en gezonde omgeving voor medewerkers. 

Kickstart de RI&E!
Om de stap naar een RI&E makkelijker te maken, kun je gratis meedoen aan de Kickstart RI&E. Door middel van 3 korte, praktische uitlegvideo’s en 3 to do’s maak je een goede start met RI&E. Wil jij de eerste stap zetten? Kijk op www.weekvanderie.nl en doe mee met de Kickstart RI&E!

Is de RI&E up-to-date?
Benieuwd of de RI&E volledig is? VerzuimTij ondersteunt en adviseert je graag bij het uitvoeren, controleren en opstellen van de RI&E en het opstellen van het plan van aanpak. Kijk voor meer informatie op onze pagina over RI&E.

De Week van de RI&E is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.