Week van de Werkstress

Wat is de week van de werkstress?

Maandag 15 november a.s. start de achtste editie van de week van de werkstress. Het doel van deze week is om werkgevers en werkenden bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om werk te maken van mentale kracht. Mentale gezondheid is voor velen een lastig onderwerp, maar het is van belang voor werkgevers om het bespreekbaar te maken. De focus van de Week van de Werkstress is hiermee verplaatst van werkstress naar werkplezier, preventie en ontwikkeling. Het centrale thema van dit jaar is: Mentaal sterk!

Stress op de werkvloer

Het werk, de werkplek en de mensen op het werk kunnen invloed hebben op hoe iemand zich voelt. De term psychosociale arbeidsbelasting (PSA) wordt gebruikt om werkdruk, ongewenst gedrag en ingrijpende gebeurtenissen op het werk te omschrijven. Een hoge werkdruk of omgang met collega’s en klanten kunnen stress veroorzaken. Langdurige stress en overspanning kan uiteindelijk resulteren in een burn-out waarbij een werknemer langdurig kan uitvallen. Het vermogen om goed om te gaan met (dreigende) stress en tegenslag is een belangrijke factor bij werkstress. Door de coronacrisis werd meer dan ooit een beroep gedaan op de mentale kracht van individuele werknemers en organisaties.

Een gezonde organisatie

Binnen de huidige economie, met een groeiende werkdruk, wordt er meer gevraagd van werknemers. Het is van groot belang dat werknemers ook onder deze werkdruk gezond en vitaal functioneren. Werkgevers besteden dan ook steeds meer aandacht aan de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkelingen van hun personeel. Deze inspanningen leiden tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.
Met onze dienstverlening zetten wij in op het verbeteren van de (werk) leefstijl van je medewerkers. Dit leidt tot een betere gezondheid en vitaliteit en daarmee tot een verbeterde, duurzame inzetbaarheid voor jouw bedrijf. VerzuimTij biedt ondersteuning bij het coachen van medewerkers met stressklachten. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze casemanagers.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Werkstress op wvdws.nl.